Avui, que és dijous, avanço una setmana la publicació de la meva entrada mensual perquè la celebració s’ho val i en volia deixar constància al meu blog: el Termcat celebra l’acte de commemoració del seu 30è aniversari, que aviat és dit!

Logo_TERMCAT_30_anys

El Termcat és un consorci de la Direcció General de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Com a corrector i traductor, el Cercaterm, la Neoloteca i els Diccionaris en Línia són eines de primera mà a l’hora de documentar-me sobre un terme específic en qualsevol àmbit temàtic. En un clic tinc accés a un corpus ingent d’informació terminològica, que es va ampliant, revisant i millorant dia a dia gràcies a la bona feina dels professionals i assessors del Termcat.

Tenir a mà i en línia tots aquests recursos lingüístics, que complementen els diccionaris d’ús general, és un luxe per a la llengua catalana i ajuda a prestigiar-la en l’àmbit internacional. I n’hauríem d’estar ben orgullosos.

La meva enhorabona, doncs, al Termcat per la seva tasca en favor de la normalització de la llengua catalana en una disciplina tan difícil i complexa com és la terminologia.

Podeu seguir el desenvolupament de la festa a Twitter a través de l’etiqueta #TERMCAT30, així com els fets històrics, notícies i anècdotes del Termcat mitjançant aquest enllaçTambé us recomano que llegiu aquest article de David Paloma: «Termcat, 30 anys».