Les errades d'escriptura les corregeix el bon lector

El butlletí ‘Rodamots’

Aquest butlletí en format electrònic (rodamots.com) envia cada dia —a qui s’hi subscriu— una paraula o expressió en català amb el seu significat, l’etimologia i un exemple d’ús. La subscripció és gratuïta (rodamots.cat/alta/).

«Cada dia un mot» publica diàriament paraules, frases fetes, locucions o refranys amb una unitat temàtica setmanal, la qual cosa és una de les millors excuses per donar a conèixer i difondre la llengua catalana. Més de 21.000 subscriptors reben el mot diàriament i uns 4.000 el missatge setmanal. A més a més, el seu compte de Twitter (@rodamots) té més de 10.000 seguidors.

Ahir dijous la paraula del dia era l’adjectiu descurat (‘Fet sense posar-hi la cura deguda, que no guarda la cura deguda’), tot el contrari de curós (‘Que posa cura en les coses, en el que fa’) o atent, que és una de les moltes qualitats i competències que ha de tenir un corrector quan s’enfronta a la revisió lingüística d’un original.

No us perdeu tampoc en aquesta entrada (a l’apartat «Enllaços») l’entrevista a Jem Cabanes, corrector, traductor i autor del llibre d’estil de Vilaweb.

Previous

Bon Nadal 2020!

Next

Més recurSOS: diccionaris terminològics en línia

2 Comments

  1. Gràcies per l’enllaç a Rodamots, Jordi! Sabia que existia la pàgina però no això de la subscripció. Em sembla fantàstic! M’he subscrit a la modalitat “un correu per setmana amb les cinc paraules de la setmana”. Així tampoc s’omple tant la bústia.

    • De res, Marc.
      Sí, jo també estic subscrit a aquesta modalitat. Així amb una sola tramesa tinc totes les paraules de la setmana a la vista.
      Per mi, Rodamots és un dels millors portals en català. Cada dia aprenc més coses de la nostra llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén