Recordeu l’article del mes passat sobre la clara de vi? Doncs tal com em va proposar Pau Vidal (@pauetvidal) en una piulada de Twitter, vaig acceptar el repte de fer un treball de camp sobre l’ús del seu nom als bars i restaurants. I també per ajudar a difondre’l i popularitzar-lo.

Per tant, predicant amb l’exemple, a l’agost he pres moltes clares de vi. A cada bar on he anat n’he demanat una als cambrers. I ja us puc avançar que, de bones a primeres, el nom els sobta molt. Però després de la sorpresa inicial i de fer-los rumiar una bona estona —amb reaccions de tota mena—, finalment, dedueixen que el que jo vull és… un tinto de verano! (És clar, havien de pronunciar el fatídic nom!). Però, tot seguit, el sorprès sóc jo, perquè la pregunta que em fan és: «Amb gasosa o llimona?»

Al setembre ja us explicaré amb més detall com ha anat l’experiència (modesta, és clar) aquests dos mesos. De moment, per refrescar-vos una mica perquè encara fa calor, us avanço el reportatge gràfic d’algunes clares de vi que m’han servit:


Salut! I sobretot, demaneu una clara de vi aquest estiu!

Proveu-ho i ja em direu quin èxit heu tingut.