Ja ha començat la Setmana del Llibre en Català, que aquest any arriba a la 31a edició, amb un eslògan prou significatiu: «Llegir ens obre al món». I a continuació «vine, passeja, mira, remena, llegeix, escolta, tasta, compra, subscriu-te, relaxa’t, juga…», uns verbs que són tota una invitació.

Per als qui ens agrada llegir i gaudim dels llibres, La Setmana és una ocasió fantàstica per poder triar i remenar i també per poder fullejar les últimes novetats que han aparegut en el mercat literari català des de Sant Jordi. Juntament amb la diada, La Setmana és un gran aparador de la literatura en llengua catalana —les casetes de fusta volen ser una petita llibreria— i contribueix a donar visibilitat als llibres que durant tot l’any trobem en llibreries i biblioteques i als nostres escriptors, que tanta bona literatura ens regalen.

Presentacions de llibres, converses i trobades dels lectors amb els escriptors, lectures públiques, xerrades, col·loquis, espais de lectura, recomanacions de llibres, l’hora del conte, activitats familiars… ajuden a fomentar el gust per la lectura, a fer estimar els llibres i a fidelitzar i seguir seduint els lectors en català. Per mi, aquest és l’èxit més important de la Setmana del Llibre en Català.Setmana 2

Aquí teniu una llista de les activitats més destacades de La Setmana d’enguany, en què els correctors també hi direm la nostra:

  • Lliurament del Premi Trajectòria 2013 a l’escriptor Pep Albanell.
  • Commemoració de l’Any Espriu, l’Any Estellés i l’Any Joana Raspall.
  • Conversa «Editors, traductors i correctors: l’art de cuinar llibres», organitzada per l’Associació de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC).
  • Promoció de la font tipogràfica dissenyada per Anna Vives, en col·laboració amb la Fundació Itineràrium.
  • Trobada de bloguers i de col·leccionistes de punts de llibre.

Desitjo que la Setmana del Llibre en Català celebri moltes més edicions i continuï sent una mostra de referència en el panorama literari en català. Us convido a treure-hi el nas i a fer-hi un volt. Segur que us fireu algun llibre.