Les errades d'escriptura les corregeix el bon lector

Sant Feliu de Codines homenatja Pompeu Fabra

Com a membre de l’organització de l’acte d’homenatge a Pompeu Fabra que tindrà lloc aquest cap de setmana a Sant Feliu de Codines, us copio l’article publicat aquesta setmana al blog Gazophylacium, titulat «Fa 77 anys, a Sant Feliu de Codines», i dono el meu suport a la iniciativa de col·locar una placa commemorativa en record de la casa on va néixer Fabra, a la vila de Gràcia, pendent des del 2010.

«Aquesta setmana tenen lloc a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) dos importants actes per recordar la figura del Mestre Fabra.

»El primer és una conferència sobre Fabra a càrrec de Jordi Mir, estudiós de l’obra fabriana i un dels directors de les Obres completes de Pompeu Fabra. Mir comptarà amb la col·laboració de l’historiador Borja de Riquer, que parlarà sobre els exiliats republicans. Casualment tindrà lloc, el divendres 22 de gener, en una biblioteca dedicada a un altre gramàtic, en Joan Petit i Aguilar, lingüista codinenc.

»Dos dies després, el diumenge 24 a les dotze del migdia, s’inaugurarà al carrer d’Agustí Santacruz, núm. 67, una placa commemorativa dedicada a Fabra. Des d’aquesta casa, el 24 de gener de 1939, o sigui fa 77 anys, la família Fabra partí cap a l’exili cap a França. Sant Feliu de Codines és on la família Fabra passava l’estiu. Actualment l’edifici és propietat de la família Riquer.

»No deixa de ser estrany que trobem plaques d’homenatge a Fabra on visqué a Badalona, on visqué i morí a Prada, ara a Sant Feliu de Codines, però encara no en trobem cap on va néixer. Aprofitem novament per tornar a demanar que l’Ajuntament de Barcelona col·loqui una placa commemorativa en record del lloc on va néixer Pompeu Fabra

RECULL D’IMATGES DE L’HOMENATGE A POMPEU FABRA

Conferència a la Biblioteca Joan Petit Aguilar

Conferència

D’esquerra a dreta, Esther Paracolls, regidora de Cultura, l’historiador Borja de Riquer i els filòlegs Jordi Mir i Jordi Comasòlives. / Autora: Rosa Ribalta

Conferència 2

Els assistents van omplir de gom a gom la biblioteca de Sant Feliu. / Autora: Rosa Ribalta

L’acte d’inauguració de la placa commemorativa

Parlaments

L’alcalde de Sant Feliu, Pere Pladevall, va donar la benvinguda. / Autor: Jordi Comasòlives

Parlaments

Els codinencs i la família Riquer es van aplegar a l’acte d’homenatge. / Autor: Jordi Comasòlives

Placa

Pere Pladevall i Anna de Riquer van descobrir la placa. / Autor: Ajuntament de Sant Feliu

La placa commemorativa de l’esdeveniment. / Autor: Jordi Comasòlives

La revista digital Núvol, a la secció Homo Fabra, també s’ha fet ressò de l’acte d’homenatge a Fabra amb un article del filòleg terrassenc David Paloma.

Previous

Any nou, blog nou

Next

Puigdemontista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén